Topraksız Marul Serası

Topraksız Marul Serası

Topraksız tarım, çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilen, maliyeti olarak topraklı seralara göre yüksek fakat üretim hacmi olarak da topraklı seralara göre yüksek verimlilik sağlamaktadır.

Topraksız Marul Serası
Topraksız Marul Serası

Topraksız Tarım Marul Serası Maliyeti

Topraksız Tarım Marul Serası Maliyeti güncel kur ve piyasa hareketliliğine göre farklılık gösterir. Ayrıca yapacağınız yatırımın büyüklüğü fiyatı doğrudan etkiler. Ancak 1 Dönüm Topraksız Marul serası maliyeti ortalama 39.000 USD - 45.000 USD arasında değişir. Serada olmasını istediğiniz opsiyonlardan kaynaklı fiyat farkı oluşur. Güncel fiyatlar için satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Marul (Kıvırcık) yetiştiriciliğinde sera içerisindeki iklimin kontrol altında tutularak devamlılığının sağlanması ise örtü altı yetiştiricilik ile sağlanır. Artan talepler ve gelişen tarım teknolojileri, topraksız tarım seralarının ortaya çıkmasında katkıda bulunmuştur. 

Topraksız tarım, çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilen, maliyeti olarak topraklı seralara göre yüksek fakat üretim hacmi olarak da topraklı seralara göre yüksek verimlilik sağlamaktadır. Topraksız tarım seraları ile yetiştirilen bitkiler topraktan alacakları besinleri, besin alaşımlarından alırlar. Topraksız tarımda en çok yetiştirilen sebzelerden biri maruldur. 

Dünya genelinde marulun yetiştiriciliğinde topraksız tarım seralara geçiş olmuştur. Gün geçtikçe de tercih edilirliği artmaktadır. Hasat süresinin kısa olması ve seralardaki yapılan iklimlendirme ile yüksek kalitede ürünler yetiştirilir. Marul yetiştiriciliğinde topraksız sera tercihinin verimliliğini görülmektedir. Geleneksel tarıma göre kıyaslandığında besin ihtiyacı az olması ve tüketiminin fazla olması, elde edilen ürünün miktarının geleneksel seralardan fazla olması (yüksek verim), marulun yetiştiriciliğinde topraksız seraların tercih edilme sebeplerindendir. 

Topraksız Marul Nasıl Yetişir?

Topraksız tarımda marul yetiştiriciliği için en önemli faktörler; gün ışığı, gübre ve havalandırmadır. Seraların bu kriterlere göre tasarlanması önemlidir. Marul fideleri sıkışık olmayacak bir şekilde ve belirli aralıklarla yerleştirilmeli ve sulama sisteminin çalışır oluşundan emin olunmalıdır. Köklerin sudan yaralanabilir olduğu her bir fidenin kontrolünün ayrı ayrı yapılması gerekmektedir. 

Marul yetiştiriciliğinde hassas durumlardan bir tanesi olan nem içinde sera içinin nem kontrolleri yapılmalıdır. Aksi takdirde nemin arttığı bir serada marullarda çürüme gözlenir. Üretim esnasında, yeterli ışık ve havalandırmanın sağlanması marul yetiştiriciliği için önemlidir. Topraksız tarım seralarında yetiştirilen marullar geleneksel seralara göre daha hızlı sürede yetişeceğinden, olmuş ürünlerin hasadının zamanında yapılması önemlidir. Seraların kurulumunda yön seçimi önemlidir. 

Kurulum sırasında seranın alnı, güneye veya kuzeye bakacak şekilde araziye konumlandırılmalıdır. Yan tarafları ise batı ve doğuya bakacak şekilde konumlandırılmalıdır. Bu konumlara dikkat edilmez ise bitkinin ışık alımı engellenecektir. Topraksız serada yetiştirilen marul bitkisinin büyüme evresinde besin eksikliği durumlarında alaşımların içeriğine müdahale edilebilmesi, kontrolün üreticinin ellerinde olmasını sağlar. Topraksız tarım marul seralarını kullanan yetiştirici, tüm çevresel faktörleri kontrol edebilir ve marulların yetiştirilmelerini en elverişli ortamda sağlayabilmektedir.

Bizden Fiyat Alın

Sera İhtiyaçlarınıza en uygun çözümler

Geniş üretici yelpazemiz, profesyonel ekibimiz ile taleplerinize en hızlı ve doğru fiyatları vermek için çalışıyoruz.

Çevreye Duyarlılık

Özel Ölçülü Üretim

Düşük Enerji Çözümleri

Teklif Talebi


whatsapp